SeoSeeker – Leszámolás a gagyi weboldalakkal!

seoseeker
szerző: Hollósi Sándor webdesigner, site builder / Zalabit Weboldal készítés

Mit tehet egy megrendelő annak érdekében, hogy a legjobb szakembert válassza vállalkozásának internetes felületének elkészítéséhez? Először is megkeresi a közelében levő weboldal készítéssel foglalkozó cégeket, és elkezdi tanulmányozni referenciáikat. De megfelelő szakértelem hiányában képes lesz-e megállapítani egy adott weblapról, hogy az szakmailag mennyire van hibátlanul elkészítve? Ha nem ül mellette egy szakember, akkor bizony maximum a vizuális megérzéseire hagyatkozhat, ami viszont csalóka lehet. Egy durva példával élve: a net tele van szebbnél szebb képekkel, amire a legegyszerűbb képszerkesztő programmal szöveget ráírva elkészíthető egy nagyon szép szórólap szerű valami, ami egy webtárhelyre felmásolva úgy fog kinézni, mint egy weboldal. De messze nem az. Vannak persze bonyolultabb trükkök, és sokszor egy gyakorlott szakember sem képes rögtön megállapítani egy weboldalról, hogy az milyen minőségben lett elkészítve.
Léteztek már külföldi megoldások eddig is erre a problémára, de végre megjelent egy magyar verzió is, és nem is akármilyen minőségben! A SeoSeeker weboldal analizátor – mindenféle emberi beavatkozás nélkül – többek között megmondja egy adott weboldalról, hogy annak kivitelezője milyen munkát végzett.
seosiker2
A beírt weboldalt külön technológiai, tartalmi és népszerűségi szempontok szerint százalékosan osztályozza, így ha több weboldalt is össze szeretnénk hasonlítani, akkor egyértelműen megállapítható, hogy melyik a jobb.
Mostantól tehát nem kell pusztán a megérzéseinkre hagyatkozva dönteni arról, hogy kire bízzuk cégünk internetes jelenlétének megvalósítását, hisz a számok nem hazudnak.