MK808 – avagy, hány számítógép fér el a kezemben?

MK808
szerző: Hollósi Sándor webdesigner, site builder / Zalabit Weboldal készítés

A múlt héten érkezett meg hozzám ez a kis kütyü egyenesen Kínából. Hogy mi is ez? Legegyszerűbben talán úgy lehetne jellemezni, hogy egy tablet, kijelző és akkumulátor nélkül. Gyárilag egy 4.1-es Android fut rajt, HDMI kimenetén keresztül bármilyen TV-ből okostévé varázsolható vele. Van hozzá egy 230V-os adapter, de közvetlenül a TV usb kimenetén is megtáplálható, bár tapasztalatom szerint a gyengébb áramerősség miatt így nem működik stabilan. A megjelenítéshez három féle felbontás közül választhatunk, természetesen a full HD minőség ajánlott, de van 720 és 576 sor is. Ami elsőre hiányzott, az a mikrofon, de mivel USB bemenetén keresztül eddig minden eszközömet csont nélkül felismerte, gondolom egy csatlakoztatott mikrofonnal is könnyen elboldogul.
És hogy mivel irányítom? Egyelőre egy vezeték nélküli egérrel, de már úton van a következő kis csomag egy giroszkópos elven működő úgynevezett lég egér, amivel távirányító szerűen használható majd ez az kis eszköz.
Alapból van rajt böngésző, a weboldalak betűméretét négy szinten tudja skálázni, de természetesen minden olyan alkalmazás megtalálható, vagy letölthető rá, ami más androidos tabletekre, vagy telefonokra is.