Rólam

Hollósi Sándornak hívnak, a ZalaBit ügyvezetője vagyok. 1974-ben születtem, és már az anyatejjel együtt szívtam magamba az elektronikát, mivel édesanyám TV-szerelő, édesapám pedig mérnök foglalkozásúak. A számítástechnikával ismerkedést kb 10 évesen egy ZX Spectrum típusú géppel kezdtem, de mivel ez csak egy kölcsön gép volt, sajnos nem sokáig foglalkozhattam vele. Viszont a technika olyannyira lázba hozott, hogy kockás füzetben kezdtem el BASIC programokat írni, amiket később a C+4-es gépünkön már végre tesztelhettem is. Itt tapasztaltam meg, hogy az alacsony szintű programnyelvek mennyivel gyorsabban futnak a Basic-nél, így mikor a +4-est később lecseréltük egy C64-es gépre, azon már szinte kizárólag assembly-ben irtam a kódokat. Mindig is olyan megoldások érdekeltek, amik a technológia határait feszegetik. Több sávos digitális hangszerkesztő programot írtam, egy faltenisz játékom pedig megjelent egy PC-s újság mellékleteként. Demoscene-ekre jártam, magam is demo-kat készítettem, és úgy érzem jó iskola volt a mai webes munkám alapjaihoz. Ott is pont olyan szükség volta a gyors, és látványos grafikai megoldásokra, a minél rövidebb kódokra, mint a mai webes script-eknél. Több elektronikai és számítástechnikai cégnél megfordultam, mire rá kellett jönnöm, hogy csak egy saját céggel tudom megvalósítani magam. Így 2001-ben édesapámmal létrehoztam a ZalaBit Számítógépes Szolgáltató Bt-t, ahol PC-k szervizelésével és grafikai tervezéssel foglalkoztunk. A zene mindig is meghatározó volt életemben, játszottam több zenekarban, felléptem több országos hírű zenekar előzenekaraként, mint pl a Kispál és a Borz, vagy az Anima Sound System.
Gyártottam zenegépeket, karaoke gépet, készítettem több tízezres napi látogatottságú weboldalt.
Hobbiból kísérleti weboldalakat készítek, amikről még sokszor én sem tudom mire lesznek jók, de – ha nem is működnek – ezekből általában nagyon sokat tanulok a web működéséről. Hiszek a Moore törvényéből fakadó technológiai szingularitásban.

Egy 4 éves lányom és egy másfél éves kisfiam van, a párommal építettünk egy családi házat ahol jelenleg az irodám is üzemel.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>